California Prune Board przygotowała inspirującą ekspozycję dla branży spożywczej. W czasie targów WorldFood Warsaw, w dniach 19-21 kwietnia w Warszawie, branża suszonej śliwki z Kalifornii po raz pierwszy w Polsce zaprezentuje gamę produktów ze śliwek kalifornijskich znajdujących szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Śliwki kalifornijskie zapraszają profesjonalistów związanych z branżą żywieniową na stoisko F16!
W czasie targów WorldFood Warsaw, na stoisku California Prune Board, przedstawiciele branży spożywczej będą mogli zapoznać się z pogłębionymi informacjami na temat takich produktów, jak m.in. puree ze śliwki kalifornijskiej, koncentrat ze śliwki kalifornijskiej, śliwki kalifornijskie w kostce czy w proszku.
Śliwka kalifornijska słynie ze swojej wysokiej jakości, wszechstronności kulinarnej oraz wielu wartości odżywczych. Producenci żywności, szefowie kuchni, mistrzowie cukiernictwa, piekarze oraz inni przedstawiciele branży spożywczej na całym świecie doceniają korzyści, jakie niesie za sobą stosowanie produktów wytwarzanych z suszonej śliwki w swoich recepturach i procesach. Serdecznie zapraszamy na nasze stoisko, gdzie będziemy opowiadać o tym, jak śliwka kalifornijska może wzbogacić Twój produkt spożywczy – mówi Esther Ritson-Elliott, European Marketing Manager, California Prune Board (Europe).
Na stoisku California Prune Board będzie można zapoznać się z gamą produktów wytwarzanych
ze śliwek kalifornijskich oraz uzyskać informacje na temat ich zastosowania. Na pytania odwiedzjących odpowiadać będą europejscy eksperci California Prune Board z ponad 20-letnim doświadczeniem
w branży. Ponadto w wybranych dniach i godzinach na stoisku odbędzie się spotkanie z dyplomowaną dietetyczką, a także poczęstunek przysmaków przygotowanych ze śliwką kalifornijską. Zapraszamy na stoisko F16!
Aby wziąć udział w targach wymagana jest rejestracja, której można dokonać pod adresem: www.worldfood.pl lub w recepcji targów.
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://uww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/sliwka-kalifornijska-w-f16